1 Haz 2017

Bir Varmış Bir Yokmuş...




Bundan yıllar önce...

Pekala, yıllar önce olmasa da 1,5 yılı vardır yine de. Şurada ki yazımda "evimin kadını çocuklarımın anası olmak istiyorum" terimi kullanmıştım.

Hayaller gerçek oldu 😊 Yaklaşık 7 ay önce,11 yıldır çalıştığım iş hayatımı sonlandırdım.
Durun... ben değil onlar sonlandırdı. Bana kalsaydı ben devam ederdim 😳



Bu 7 ay içinde neler mi yaptım. Sormayın ayol... bir sürü tecrübeler edindim. Ev hatunu olmak zor zanaatmış a dostlar!   Bekara karı boşamak kolaymış yani. Davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş. Yani bu duruma diyeceğim bir sürü atasözü bulabilirim de uzamak istemiyorum :)

Gel gelelim mevzuya.

1- Ev İşi Hiç Bitmezmiş... 

Nankör mübarek nankör. Fırçala parlat yaşıyorum yeminlen. Başımda yemeni eksik ayol. Kakılmış modundayım 7 aydır.  Yap yap yap... sil sil sil... arkanı dön aaa toz geri gelmiş. La "Ev Kızı Evren" gibiyim. "Önceden ne yapıyordun" derseniz haklısınız dersiniz... bende derim ki "kayınannem yapıyordu sağolsun". Bana da yemek kısmı kalıyordu. Şimdi her nane üzerimde. Ruhum nane ruhuna döndü be!

2- Kocanın İsteği Hiç Bitmezmiş... 

Önceden, az çok eli iş tutardı mandanın şimdi o da yok. Bütün akşam, köşe yastığı gibi yatıp duruyor. Ne kahvesi bitiyor ne boğazı duruyor. Sokuvercem o fincanı bir gün boğazını o oluvercek :D

3- Elin Ağzı Torba Değilmiş Ki Büzeymişim... 

Sanki herkes işten çıkmamı bekliyormuş gibi "aaa yap işte bu arada ikinci çocuğu" diyor. Yani görüp görebileceğim "sende mi Brütüs" kıvamında kişiler bile.
"Benim psikolojim nolcak" deme gafletinde bulundum bir gün...
Annemgiller (kayınannemde dahil) "ne psikolojisi yaa" dedi.
Can kan arkadaşım bile, aynını dedi. Bir de üstüne "Analarımız nasıl yapmış kızım" diye ekledi. Bende, logar kapağı büyüklüğünde cevabımı yapıştırıverdim... "O yüzden otta bokta dayak yerdik".
Durdu durdu... Şaban misali "Evet" dedi kaldı. :D

Bir de işten çıkartılma mevzum var ki sormayın gitsin. Ben pek şikayet eden, konuşan bir insan değilim aslında. Bir gün gidip de patronuma serzenişte bulunmamışımdır. Azar yer gene de cevap vermezdim öyle saloz bir şeydim.

Ama herkesin bir sabrı vardır değil mi canlarım. Tipik Boğa burcu... Sabrım 11 yılmış :) Gerildim gerildim... ok yaydan çıkınca susamadım. Patronumun damarına bastım. Karşılıklı atışıp bu sefer susmayınca, zoruna gitmiş olacak ki kapının önüne koyuverdi beni :)

Ha diyeceksiniz ki.. hiç mi kendine bir şey yapmadın. Yapmaz olur muyum... Oğlumla şahane vakit geçiriyoruz, bir birimize doyuyoruz. Geziyorum, kitap okuyorum ve en önemlisi spora gidiyorum. Evde oturup da totomu büyütmeyeceğimi, deyim yerindeyse bir "Kezban" olmayacağımı gösteriyorum herkese.😁Güzel kilo verdim inanın. Aslında daha çok pilates sayesinde sıkılaştım. Kendimi iyi hissediyorum.

Ama çalışmak ister misin yine deseniz... cevabım evet olurdu😝

Böyle işte.. okur musunuz okumazsınız bilemedim ama yine de yazmak istedim. Hala aklım buralarda elimden geldikçe yazmaya çalışacağım artık.

Evinin Kadını Çocuğunun Anası Olmuş... 
Kakılmıştan Sevgilerle 💗







2 yorum:

  1. Benimde herşeyi bırakıp gidesim var ama ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hep o “ama”lar ile yaşadım inanın. Eğer beni kovmasaydı ben daha çalışırdım. Aklım ve kalbim arasında çok gidip geldim. Kalbimin şalterlerini indirince, mantığımın jeneratörü devreye girdi :) ikna etmeye çalıştılar ama... Bu sefer arkama bakmadım. Her şeyin bir zamanı var. Her şey için geçerli bu. İş,aşk, hayat... önemli olan doğrusunu seçebilmeniz :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma