21 Şub 2014

Kaptan Phillips (Captain Phillips)


Konu: 2009 senesinin Nisan ayında yola çıkan MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi, Somali'nin doğu kıyılarında korsanlar tarafından saldırıya uğrar. Bu durum Amerikalılar'ın yaklaşık 200 yüzyıldır başına gelmeyen türden bir korsan saldırısıdır. Geminin dümenindeki deneyimli kaptan Richard Phillips, tayfasını kurtarabilmek için kendini rehine olarak feda eder. Korsan grubuyla, özellikle de liderleri Muse ile psikolojik bir savaşın içerisinde yer aldığı bu süreç, kendisini kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin de eş zamanlı çabasıyla oldukça yüksek tansiyonlu anlara ev sahipliği yapacaktır


Yorumum: Filmin gerçek hayattan uyarlanması , yani böyle bir olayın gerçekten olması izlerken yerinizden hop oturup hop kalkmanıza sebep olacağını düşünüyorum. Zira izlerken, resmen gözlerim kitlendi televizyona. Psikolojik gerilimin doruklarda olduğu inanılmaz güzel bir film. Baskıya dayanabilirim derseniz kesinlikle izlemelisiniz derim.

Kaptan Phillips’in kendini, tayfasını ve sırası geldiğinde kendini rehin alan korsanları bile koruma çabasını hayranlıkla izleyeceksiniz.

Tom Hanks’in usta oyunculuğuna resmen tapacaksınız. Yaşlanmış ama kesinlikle iş bitmemiş. Bu filmle resmen daha fazla ışıldadığını düşünüyorum.
Çok fazla anlatmayacağım izlemeniz lazım anlatılmaz yaşanır çünkü :)

Puanım 10/9

Gıdılar Ballar Baçik :D 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma